Local News

Hidup seorang diri, tukang kasut jual harta & tinggal di kedai lepas isteri ‘pergi’

Mencari rezeki yang halal demi kelangsungan hidup bukanlah sesuatu yang mudah. Walaupun sukar, ia tetap dikerjakan demi memperoleh hasil yang dapat menyara keluarga dan diri sendiri.

Menerusi satu perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna Twitter dikenali sebagai Aus Meshi, dia telah memuat naik beberapa gambar seorang lelaki warga emas yang menawarkan perkhidmatan menjahit kasut di sebuah kabin kecil.

Tinggal dalam kedai kecil

Dalam perkongsian tersebut, Aus memaklumkan bahawa pakcik tukang kasut itu telah menjual semua hartanya selepas isteri tersayang meninggal dunia.

Dia juga tidak mempunyai anak dan menjadikan kedai kecil itulah tempatnya berteduh disamping mencari rezeki demi kelangsungan hidup.

Harga tak mahal, sekejap je buat

Muat naik  itu telah mendapat lebih daripada lapan ribu perkongsian semula dan tujuh ribu tanda suka daripada warganet yang menyedari posting itu.

Aus turut menyatakan lokasi kedai pakcik tersebut adalah di sebelah Megoplex Ipoh dan mengajak orang ramai agar menggunakan khidmat menjahit kasut dari pakcik itu demi membantunya meraih pendapatan sendiri.

 

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen di ruangan Twitter sumber. Mereka berharap dapat membantu pakcik itu semampunya dan turut mengajak orang ramai untuk singgah ke kedainya untuk membaiki kasut.

Sumber: Aus Meshi

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Local News