News

350 ahli UMNO telah mengambil keputusan untuk keluar parti

350 ahli UMNO telah mengambil keputusan untuk keluar parti dan menyertai Bersatu semalam, mereka berjanji akan membantu Bersatu dan Perikatan Nasional demi memenangi pilihan raya umum ke-15.

Kumpulan bekas ahli Umno ini, yang diketuai Pengerusi UMNO cawangan Taman Bukit Mas, iaitu Ismail Hassan, mengemukakan borang permohonan menyertai Bersatu; Calon PN(BERSATU-BERSEKUTU) PETALING JAYA, Datuk Theng Book turut hadir.

Ismail Hassan berkata, beliau menyertai Pemuda UMNO pada 1989, iaitu sudah 33 tahun beliau bersama UMNO, namun pujuk pimpinan UMNO mengabaikan akar umbi dalam pilihan raya ini.

“ Saya dan rakan sepejuangan ini sedia membantu dalam pilihan raya, tetapi calon BN tidak mengambil sebarang tindakan. Saya amat kecewa melihat bilik gerakan BN atas nama sahaja.”

Ismail Hassan berkata bahawa pihak yang bertanggungjawab dalam Barisan Nasional telah menghubunginya selepas melihat beliau dan sebilangan besar bekas ahli Umno yang menyertai Bersatu semalam.

“Selepas saya dan sebilangan besar ahli UMNO keluar dari parti, UMNO cawangan Bukit Mas mempunyai kurang daripada 50 ahli yang aktif.”

Theng Book berkata, pilihan raya umum kali ini boleh menunjukkan pengundi Cina, Melayu dan India akan menyokong Perikatan Nasional.Beliau mengucapkan terima kasih kepada bekas pengerusi Umno Cawangan Bukit Mas Ismail Hassan kerana memimpin 350 orang menyokongnya.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:News