News

BERJANJI UNTUK MEMBAIKI ESOK, TAPI MENUNGGU SELAMA 5 HARI Dato Gan Yong Hwa:Ahli Dewan Negeri Hanya Bercakap Kosong

Ketua Sayap Bersekutu Puchong cum Ketua Biro Aduan Selangor Parti Pribumi Bersatu, Dato Gan Yong Hwa, dengan sindiran mengatakan Ahli Dewan Negeri Selangor dari Sri Kembangan tiga hari yang lalu mengumumkan di laman Facebook rasmi beliau bahawa bahagian Jalan Kasturi dan Jalan Cemara di Bukit Serdang akan dibaiki pada hari keesokan, tetapi kini ia sekali lagi membuktikan dia hanya bercakap kosong!

Beliau menunjukkan bahawa catatan Adun tersebut dimuat naik pada 19 Januari (Jumaat) dan kini pada 23 Januari (Selasa) sudah 5 hari, tetapi bahagian jalan yang disebutkan masih dalam keadaan menunggu untuk dibaiki, kelihatan seolah-olah ada pihak yang mempermainkan rakyat.

Beliau berkata, sebagai wakil rakyat, seseorang seharusnya mempunyai tindakan yang nyata sebagai kempen terbaik; bukan hanya bercakap tanpa melakukan.

“Lebih menyedihkan lagi, apabila rakyat sudah tidak sabar menunggu, mereka berpaling kepada pemimpin parti lain untuk mendapatkan bantuan, tetapi pada akhirnya pihak tersebut menuduh orang lain mencuri kredit ketika masalah selesai.”

Walau bagaimanapun, beliau menekankan bahawa dia tidak peduli dengan kata-kata sindiran, matlamatnya hanya untuk menyelesaikan masalah penduduk tempatan.

“Penduduk tempatan Bukit Serdang telah lama menghadapi masalah jalan rosak di Jalan Kasturi dan Jalan Cemara. Malangnya, wakil rakyat tempatan hanya mengabaikan aduan-aduan yang diterima. Kami terpaksa turun tangan untuk membantu menyelesaikan masalah ini.”

Beliau juga menegaskan bahawa perlu bersyukur kepada Majlis Bandaraya Subang Jaya kerana kerjasama dan bantuan yang diberikan. Mereka juga berjanji untuk membaiki jalan pada bulan ini, selagi cuaca mengizinkan. Ini adalah hasil yang diharapkan oleh semua pihak.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:News